Statutul Asociatiei

Gasiti aici Statutul Asociatiei Romane pentru Masurarea Audientelor asa cum a fost aprobat de Adunarea Generala la 19.05.2021. Textul este doar pentru informarea generala.

Membru al Asociatiei poate fi orice persoana juridica care obligandu-se sa respecte Statul Asociatiei, face parte din urmatoarele categorii/grupuri de interese:

1. Canale mass media care au alocate spatii de emisie a mesajelor publicitare, in Romania, in conformitate cu prevederile legale;

2. Agentii de publicitate si agentii de media care ofera clientilor servicii ce implica utilizarea mijloacelor media;

3. Clienti, definiti ca fiind societati comerciale care utilizeaza mijloace de informare in masa exclusiv pentru promovarea produselor si serviciilor proprii.

Gasiti aici  formularul de aderare in cadrul Asociatiei.

In cadrul activitatilor continue de conformare cu legislatia care ii este aplicabila, ARMA a realizat o actualizare a procedurilor referitoare la legislatia concurentei. Documentul care contine recomandari catre membri cu privire la respectarea legii concurentei poate fi consultat aici: #01_Manual de conformare – ARMA.

ARMA are reguli clare cu privire la respectarea normelor de concurenta de catre membrii, angajatii si colaboratorii sai, nefiind admise comportamente care ar putea aduce atingere normelor de dreptul concurentei.

Unul dintre principiile calauzitoare ale Asociatiei este acela de a nu interfera cu activitatea comerciala a membrilor sai.

Un alt principiu pe care Asociatia il respecta este acela de a veghea ca in cadrul activitatilor Asociatiei sa nu apara intelegeri sau practici care ar putea aduce atingere normelor de dreptul concurentei.

Avind in vedere aceste principii, Asociatia le cere membrilor sai sa aiba un comportament bazat pe respectarea, insusirea si aplicarea dispozitiilor legale din materia concurentei.